vekkerklokke

Få bedre søvn med en vekkerklokke

Få bedre søvn med en vekkerklokke

Det å sove godt om natten er utrolig viktig for både den fysiske og den mentale helsen vår, men likevel er det en utrolig undervurdert ting som mange ikke tar særlig alvorlig. Mens folk drikker seg fulle og fester hele natten, ligger og scroller på mobilen til kl.02 om natten, foreldre lider av barn som ikke vil sove eller selv lider av insomnia, så sier forskningen at bare en eneste natt uten ordentlig søvn påvirker oss.

Folk som sover lite tror ofte at de jobber fint med det, men all forskning viser at de kognitive evnene våre, og evnene til å vurdere vår egen tilstand og våre egne evner, synker drastisk i takt med underskuddet av søvn vi lider av. Og man kan ikke engang hente seg inn igjen en annen natt.

Velg å bruke en vekkerklokke 

Jeg snakket med legen min om søvn, fordi jeg hadde sovet litt dårlig i en periode selv om jeg vanligvis sover utrolig godt. Og der startet jobben med å finne ut av hvilke rutiner jeg har som kan forhindre at jeg sover godt om natten. Vi skar ned til en kopp kaffe om dagen, aller helst før lunsj, vi reduserte skjermtiden og alt det funker fint, men ikke helt. 

Det vi fant ut av var at det å snooze om morgenen ikke bare gjør oss mer trøtte enn det å bare stå opp med en gang, men det gjør oss også mindre trøtte om kvelden fordi vi har tullet med det naturlige søvnmønsteret. Derfor la jeg mobilen i stua da jeg gikk for å legge meg og kjøpte en analog vekkerklokke på https://www.coolpriser.no/shop/frontpage.html for å sikre meg at jeg hadde gjort alt seg kunne og etter bare en uke kan jeg kjenne at det både er lettere å stå opp om morgenen og lettere å sovne om kvelden.