hårtap

Unngå hårtap i ferien

Unngå hårtap i ferien

Mange av oss opplever at håret blir både tørt og slitt når vi er på ferie der solen skinner mer enn hjemme. På ferieturen fristes du gjerne av lange svømmeturer i både basseng og sjø. Det skal derfor mye til for at du klarer å opprettholde glansen i håret ditt helt til du kommer hjem igjen fra ferie.

Du bør derfor planlegge ferieturen godt i forhold til hvordan du skal beskytte den flotte hårmanken din i solen. Håret ditt har fått et godt utgangspunkt, om du i forkant har spist rikelig med vitaminer og mineraler gjennom et godt kosthold.

Dersom du ønsker å opprettholde et skinnene sunt hår, men allikevel opplever plutselig hårtap bør du oppsøke en frisør eller andre hårspesialister som kan bistå med gode råd. Du kan også besøke nettsiden https://puregrow.no/ for å finne tilfredsstillende produkter som vil gi vitaliteten tilbake til håret ditt.

Bruk solhatt på stranden 

Når du planlegger hva du skal ha med deg i kofferten på sydenturen bør du huske på at håret ditt ikke bør utsettes for mye sol og saltvann. Det kan derfor lønne seg å anskaffe seg solbeskyttende produkter som både solhatt, solbriller og pleiende hårprodukter før feriereisen.

I tillegg til solkrem og solbriller bør du også huske på å beskytte håret ditt mot sterke solstråler. På samme måte som at solen kan skade huden, vil solstrålene også være skadelige for håret ditt. Saltvann, klor og vind vil også medvirke til at håret ditt blir både tørt og porøst. 

Når du skal anskaffe deg hårprodukter til ferieturen din bør du investere i produkter som inneholder lav PH. Hårprodukter med lav PH vil lukke hårets skjellag, og på denne måten virke beskyttende på håret i solen. Det kan også være lurt å kure håret ditt under ferieoppholdet. Spesielt farget og behandlet hår trenger pleiende produkter når reisen er et faktum.