rubiks kube

Smart hjernetrim som du kan ta med deg overalt

Smart hjernetrim som du kan ta med deg overalt

Har du prøvd å løse en rubiks kube? Det er utrolig moro, og god hjernetrim som du kan ta med deg overalt. Her skal vi se litt nærmere på rubiks kubens vidunderlige verden, og hvordan du kan lære deg å løse den selv om du aldri har prøvd det før. 

Hva er en rubiks kube?

En rubiks kube er en kube som stort sett er 3×3 rekker av fargede kvadrater. Poenget med kuben, er at man skal dreie rekkene for å få sidene til å bli helt ensfargede. Det er helt klart vanskeligere enn det både høres ut og ser ut som, og det er ikke uten grunn at rubiks kuben regnes for å være en slags intelligenstest. Men det er dermed ikke sagt at man ikke kan lære å løse den. 

Lær deg løse rubiks kube 

Hvis du går inn på https://mastercubestore.no/content/8-losning, kan du lære deg å løse kuben og forstå hvordan man skal tenke for å få kuben til å gå opp. Her får du en grundig forklaring i flere trinn som forklarer deg hvordan kuben fungerer og hvordan du kan knekke koden. Det er utrolig smart for deg som ikke har prøvd å løse kuben før, eller kanskje til og med også for deg som har prøvd mange ganger uten å få det til. Det gir en utrolig god mestringsfølelse når man klarer å løse den, og da kan man utfordre seg selv på tid og prøve å løse den flere ganger.

Hvis man føler at man er blitt ordentlig god på å løse 3×3 rubiks kube, så kan man absolutt gå videre til andre kuber. Det finnes nemlig mange kuber på markedet, og noen av dem ser ikke ut som kuber i det hele tatt. Du kan for eksempel løse pyramidekuben pyraminx, eller kjempestore 9×9 rubiks kuber. Det er mange muligheter og du kan alltid finne en ny utfordring.