Overvåkningskamera

Overvåkingskamera til hjemmet

Overvåkingskamera til hjemmet

editorial

Tenker du på å montere et overvåkingskamera i eller uten for hjemmet ditt? Da bør du være helt sikker på dine behov før du velger, slik at du kan velge et kamera som passer akkurat til det du trenger. 

Hvilke muligheter har du

Mange velger å ha et overvåkingskamera utendørs, f.eks. ved oppkjørselen, på baksiden av huset eller ved inngangsdøren. Her kan du enkelt se hvem som går inn og ut av eiendommen og området, og det er derfor spesielt effektivt for å hindre uvedkommende gjester. 

Velger du et utendørs kamera bør du tenke over å velge et som fungerer i både mørke og i regnvær, så kvaliteten må være ganske god – spesielt hvis du vil ha mulighet for å få et detaljert bilde av hvem som kommer og går. Du kan vurdere å ha et kamera med zoom funksjon dersom det plasseres langt unna det du egentlig vil se. 

image

En annen ting er kommunikasjonen med ditt kamera. De fleste overvåkingskamera gir mulighet for at du kan følge med live på telefon eller PC, for eksempel hvis du er ute og det registreres bevegelse i området. Dette krever dog en forbindelse med enten wifi eller 4G, så her bør du velge det som er mulig i forhold til plasseringen. På en hytte eller lignende er 4G ofte best, mens det i hjemmet fint går an med wifi.

Hva bør du velge

Du bør tenke over følgende når du velger overvåkingskamer:

 – Hvor skal det plasseres?

 – Er det belysning i området?

 – Hvor høy kvalitet vil du ha på bildet?

 – Hvor langt må det kunne se?

 – Er det wifi på området?

Ut ifra disse faktorer kan du velge et overvåkingskamera som passer til deg, dine behov og din eiendom. Da får du mest mulig ut av ditt overvåkingskamera, og sikrer at det lever opp til dine krav.