banjo

Kjøp din nye banjo på nett

Kjøp din nye banjo på nett

Vi kjenner helt sikkert alle banjoen – det fine strengeinstrumentet som minner litt om en liten, runn gitar men som likevel er helt unik i både utseende og lyd. Banjoen stammer egentlig fra USA og har sin inspirasjon fra afrikanske instrumenter, og vi kjenner den spesielt fra folkemusikk og countrymusikk. Den anvendes dog også av flere rock bands, og så har den en helt sentral rolle i tradisjonell afrikansk-amerikansk musikk.

En banjo kan finnes i flere forskjellige utgaver, og ikke to banjoer er identiske. Først og fremst kan du finne banjoen med en 4, 5, 6 eller 8 strenger avhengig av utgaven. Du kan nemlig få en 4-strengs tenor plektrumbanjo eller ukulele banjo, en 5- og 6-strengs gitar banjo eller en 8-strengs mandolin banjo. Dette er bare noen av de vanligste typer, men de finnes masse ulike varianter som har eksistert gjennom tiden. Hvert eneste instrument stemmes og spilles på hver sin spesielle måte, og derfor frembringer de en helt unik lyd og har selvfølgelig også en helt unik design.

Banjoen er et fantastisk instrument for nybegynnere, fordi den – som gitaren – er ganske enkel å komme igang med. Her kan du fort lære deg noen simple teknikker og musikkstykker uten å være en erfaren musiker. Til gjengeld er banjoen også veldig kompleks når man dykker ned i små detaljer, og derfor kan du altså lett bli utfordret og lære nye ting, selv etter mange års erfaring med banjo. Det sjarmerende, allsidige instrumentet egner seg derfor godt til musikere på alle nivåer – ung eller gammel. Og så kan det anvendes i et bredt utvalg av forskjellige musikksjangere, slik at det helt sikkert også kan passe for deg og din musikksmak. Prøv deg med alt fra rock og jazz til country og folkemusikk, og utforsk banjoens mange forskjellige lyder, teknikker og muligheter generelt.