Sparing

Hva er forbrukslån

Forbrukslån er en type lån, som er forbundet med mange myter, og også muligheter. Det som kjennetegner et forbrukslån, er at låntaker ikke behøver å stille med sikkerhet for lånet. Det gjelder i hvert fall i hovedregelen, og er avhengig av hvem du låner av. Selv om lånet er uten sikkerhet, så betyr det ikke, at du ikke står ansvarlig for lånet – snarere tvert imot. Årsaken til dette, er at et forbrukslån kan være en vei til å finansiere ditt neste drømmekjøp. Men det er også dyrere enn for eksempel et boliglån, så det krever du har godt med handlingsrom, når du tar opp denne typen lån.

Har du god kontroll på økonomien din, er faktisk forbrukslån en veldig god måte å innhente finansiering på en komfortabel måte. Ved hjelp av en finansieringsagent, kan du enkelt innhente flere ulike tilbud, som kan gi deg de beste forutsetninger for å få lavest mulig pris. Forbrukslån er, som tidligere nevnt, ofte uten sikkerhet. Det betyr også, at du slipper å gå flere runder i banken for å garantere, at du kan tilbakebetale lånet. På den måten kan vi også si, at det tar mindre tid å låne gjennom en finansieringsbank, enn det er ved f.eks. tradisjonelle banker. Svartiden er forholdsvis kortere og det tas kun hensyn til din faktiske økonomi – her og nå.

Hvordan finne billige forbrukslån

For å få best mulig pris på forbrukslånet ditt,  eller hvilket som helst lån, er det lurt å sammenligne de ulike produktene på markedet. Det har vært en eksplosiv vekst av utbudet av denne typen lån, de siste årene, og det kan være store variasjoner i betingelser, renter og gebyrer. Derfor, lønner det seg å bruke den ekstra tiden det tar, for å sammenligne totalprisen du vil betale.

Det høres veldig enkelt ut, men det kan være tidkrevende å få det nødvendige overblikket. Et alternativ til dette, er å få noen andre til å gjøre jobben for deg. Det er nok av sammenlignings-portaler på nettet, som gir deg en slags oversikt over hvilke muligheter du har, men det er også begrenset til bare det. Et tredje, men kanskje bedre alternativ, er å få en finansieringsagent til å innhente tilbud på flere forbrukslån, fra flere banker. Ved å benytte dette alternativet, vil du raskt få svar på hvilken rente, og dermed totalpris, du vil få tilbudt, men også hvilke banker som er villige til å låne deg penger.

Men også finansieringspartnere har sine begrensinger, fordi du vil kun få tilbud på forbrukslån fra de bankene, som agenten har avtaler med. Hvis du vil ha et totalt overblikk, kan det være en fordel å benytte seg av flere alternativer. Finansieringsagenter har gjerne avtaler med veldig mange banker, og da slipper du å gjøre så alt for mye fotarbeid på egen hånd. I siste ende, er det pengepungen som avgjør hvilket forbrukslån du skal gå for, og hvis du kan spare flere tusenlapper på å gjøre et grundig forarbeid – hvorfor ikke bare gjøre det?

Kommentarer er skrudd av for Hva er forbrukslån