gjerder

Gjerder for dyreeiere - slik velger du det beste gjerde for ditt kjæledyr

Gjerder for dyreeiere - slik velger du det beste gjerde for ditt kjæledyr

editorial

Som dyreeier er det viktig å sørge for at kjæledyret ditt ikke stikker av eller skader seg på annet vis. Derfor er det avgjørende å investere i et godt gjerde for eiendommen din. Gjerder finnes i mange forskjellige former og størrelser, og det kan være vanskelig å vite hva som er den beste løsningen for nettopp ditt dyr. I denne artikkelen skal vi se på ulike typer gjerder som passer for dyr og hva du bør vurdere når du skal velge et gjerde.

gjerder

Tradisjonelle gjerder

De mest populære gjerdevalgene er tradisjonelle gjerder som inkluderer tre-, metall- eller vinylgjerder. Disse er solide og vil bidra til å holde ditt kjæledyr innenfor grensene og gi dem en klar oversikt over hva som er deres område. Du kan velge mellom en rekke forskjellige høyder og stiler. Bokstavelig talt er himmelen grensen når det gjelder å velge måter å dekorere et tradisjonelt gjerde på, enten det er med maling eller ulike tilbehør.

Men det er noen ulemper ved å velge et tradisjonelt gjerde. Først og fremst er disse gjerde typer dyre, og jo flere materialer du velger, jo dyrere vil gjerdeprosjektet bli. Videre krever tradisjonelle gjerder vedlikehold. Selv om de kan se pene ut med en fersk maling eller lakk, er det viktig å huske at elementene vil bryte ned gjerder med tid og at materialer til slutt vil sprekke og rotere.

Elektriske gjerder

Elektriske gjerder kan vise seg å være en effektiv løsning hvis du trenger et høyt og bredt gjerde. De gir også dyret ditt beskjed om at det er en grense for hans eller hennes område. Men elektriske gjerder har også ulemper. For det første kan de være dyre å installere, men på lang sikt vil de spare deg for penger. Dette er fordi de ikke krever vedlikehold, og du vil aldri måtte bekymre deg for å sette ut nye post og stolper.

Det er også enkelte dyrearter som ikke vil reagere positivt på strømførende gjerder, og de kan oppleve smerte og stress som følge av gjerden. Sørg for å tenke på hva som er det beste for dyret ditt når du vurderer å installere et elektrisk gjerde.

Innendørs barrierer

Hvis du bor i en leilighet eller bare ønsker å sørge for at kjæledyret ditt ikke går inn i deler av huset som du ikke vil at det skal være i, kan en innendørs barriere være det beste alternativet. Disse inkluderer baby porter, dørkiler og andre løsninger som blokkerer døråpninger og trappetrinn. Den største fordelen med innendørs barrierer er at de er enkle å installere og ofte er rimelige.

Men innendørs barrierer er selvfølgelig ikke en god løsning hvis du ønsker å holde kjæledyret ditt innenfor grensene til hagen eller eiendommen din. Vurdér hva som vil passe best for ditt dyr og din eiendom, og se på hvilke muligheter du har her: https://smaafe.no/gjerder/