hårtap

En aktiv livstil motvirker hårtap

En aktiv livstil motvirker hårtap

Hvis du er en av de som er opptatt av å ha en glansfull og tykk hårmanke, bør du først vurdere livstilen din. Mye av grunnlaget for et vakkert hår dannes på grunnlag av kostholdet. Ved å starte livet med en sunn og aktiv livstil har du derfor dannet grunnlaget for et sunt og vakkert hår hele livet.

Det anbefales at du vurderer hvilket kosthold du har i forhold til de næringsstoffene du trenger for å oppnå et glansfullt hår. For lite vitaminer og mineraler vil forhindre håret ditt i å ta til seg viktig næring. Hårsekkene dine trenger en sunn hodebunn for å gi videre næring til håret ditt.

Du merker derfor raskt bedring på både hud og hår om du tilpasser kostholdet ditt i forhold til de næringsstoffene om du trenger. Du vil derimot raskt merke om du ikke har de næringsstoffene som håret ditt trenger i form av hårtap. Mange velger derfor å benytte seg av en hårtap behandling for å motvirke dette.

Veien til et sunt hår

For å tilrettelegge kostholdet ditt kan det være nødvendig å kontakte en kostholdsekspert som raskt kan kartlegge hvilke næringsstoffer du trenger. Dersom du opplever plutselig hårtap bør du også ta en tur innom lege din for å sjekke om du har en underliggende sykdom.

En aktiv livsstil vil få i gang blodsirkulasjonen og føre til at huden din klarer å fungere på en utmerket måte. Huden din er også viktig for at håret ditt skal vokse seg blankt og tykt. Hårsekkene ligger i hodebunnen og trenger nødvendige næringsstoffer for å tilføre næring helt ut til hårtuppene.

I tillegg til en aktiv og sunn livsstil bør du også benytte deg av pleieprodukter som du blant annet får tak i hos frisøren. Det kan være lurt å pleie håret ditt ved å bruke en rensesjampo før du tar i en hårkur.