lån

Bli en supersparer

Bli en supersparer

editorial

Man leser hele tiden om supersparere som sparer sinnssyke summer hver måned, og kanskje til og med blir økonomisk uavhengige. Da kan det være fristende å tenke på hva man kan overføre til sitt eget liv, og hvilke spareråd man med fordel kan inkorporere for å få den sparekontoen man alltid har drømt om. Det ska vi se litt nærmere på her. 

Ikke gå for det første og «beste» 

lån

Hvis du vil bli en sann supersparer, er noe av det viktigste du lærer ikke å gå for det første og tilsynelatende beste. Dette gjelder for det aller meste som du bruker penger på, og som du vurderer som faste utgifter. Mange vet ikke at disse som regel er til forhandling, og finner seg bare i å betale i dyre dommer for raskt internett, uten å vite at man kan finne billigere eller forhandle. 

Dette med å undersøke muligheten grundig før man treffer en beslutning, gjelder altså alt fra å finne riktig mobilabonnement til det billigste lånet hvis man skal lån penger. Det er mange muligheter, og det er lurt å undersøke så mange som mulig av dem, for å få den prisen du vil ha – og få et godt tilbud. Det er ikke noen vits i å nøye seg med det nest bestem hvis man kan bruke litt mer tid og få en bedre pris. Dette er noe som supersparere bruker mye tid og krefter på – de går ikke bare 

Få overblikk over utgiftene 

En annen svært viktig ting man må gjøre, er å finne ut av hva man egentlig bruker penger på. Det er gode sjanser for at du ikke bruker penger på det du tror, men at det er helt andre ting som tømmer kontoen din hver måned. Den kaffen du kjøper hver dag på vei til jobb, for eksempel, det er jo bare noen få tikroner, men det blir mye når man regner det sammen. Se på kontoutskriftene dine for de siste månedene, og dann deg et godt overblikk over hvor pengene går.